Facebook te-a vândut către Huawei și alți chinezi

Facebook te-a vândut către Huawei și alți chinezi
by

Pare că Facebook oferă datele personale ale utilizatorilor mai oricui, iar ultima revelație ne duce direct în China, la Huawei și alte companii.

Compania americană ar avea înțelegeri cu chinezii încă din 2010. În cadrul acestora, ar fi oferit acces privat mai multor date personale către Huawei, divizia de echipamente de telecomunicații, care este considerată de oficialii de intelligence americani o amenințarea la securitatea națională. De asemenea, și alte companii chinezești au primit acces la date: Lenovo, Oppo și TCL sunt marile nume de pe listă.

Cele patru parteneriate rămân încă active, dar oficialii Facebook au declarat că vor reduce aspectele înțelegerii cu Huawei până la finalul acestei săptămâni.

Facebook a oferit chinezilor acces la aceste date alături de alte companii, ca Amazon, Apple, BlackBerry și Samsung. Despre aceste înțelegeri s-a aflat abia duminica trecută. Înțelegerile erau parte a unui efort de a convinge mai mulți utilizatori de mobile să acceseze rețeaua socială, înainte ca aplicațiile dedicate să fie atât de avansate ca acum.

Huawei a folosit accesul la date pentru a crea o aplicație socială de telefon. Aceasta permitea utilizatorilor să-și vadă mesajele primite pe telefon și cele de pe social media într-un singur loc. În plus, reprezentanții Facebook spun că datele distribuite cu Huawei rămân pe telefon, nu pe serverele companiei.

Deși Facebook a fost interzis în China încă din 2009, compania a încercat, în liniște, să reintre pe piața cu mai bine de un miliard de potențiali utilizatori. Mark Zuckerberg a încercat chiar să-și creeze o relație cu președintele Xi Jinping.

Sursa


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *